Saturday, March 10, 2012

JANIN YANG BERUMUR 15 MINGGU HIDUP DIDUNIA


Assalamualaikum...

selamat pagi Jumaat....  jom layan kisah kat bawah ni... aku dapat dari email seorg kawan....


Hanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama bebera! pa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.








Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang

 ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah ..... Subhanallah....







  MAHA SUCI ALLAH.....


Monday, January 9, 2012

Perdana Menteri JAMBU didunia...

1.Wen Jiabao
>Perdana Menteri China...

<------Apex Nie sNyum Ja Mmnjang...(Senyum,Xprlu kta ap2.)

2.Dr. Manmohan Singh
>Perdana Menteri India

<---Nie La Rupa Karam Singh Walia Msa Tua2 Nt..

3.Stephen Harper
>Perdana Menteri Canada


<-----Mata Stim...!! X bleh Cover ar tue..

4.Yousuf Raza Gilani
>Prime Minister Of Pakistan


<------Srjan Misai Dari Gerak Khas

5.Abhisit Vejjajiva
>Prime Ministry Of Thailand


<--------Ap Yg ko tngok2 tu..?nasi ayam nk jtoh dri lgit ker..?


CUKUPLAH 5 PEMIMPIN NEGARA NIE...MLAS NK LTAK BNYAK2...NT KECOH PLAK...

Logo Hacker Seakan2 Logo Malaysia



Logo Tersebut Adalah Logo Hacker Malaysia Yang Sekian Lama Ditubuhkan...Tetapi,mereka bijak
Merahsiakan Kumpulan Mereka Hingga Sekarang...

Berbalik Kepada Logo Tadi,Logo i2 brsal dripda logo Malaysia Yang rasmi...
Hacker Department Crew Telah Mengeditnya Sehingga Terjadi Seperti Ini...

Logo Asal


Sama Kan..?
Link To Page Hacker Department Crew(HD_Crew)

Click Here

Sunday, January 8, 2012

Najib Kew Nie...?




KENAPA? WHY?

ADAKAH NAJIB SEORANG ZOMBIE?
ATAUPUN SEORANG VAMPIRE.....

KLAW DBINCANGKAN MEMANG MEMENINGKAN KEPALA...

ADAKAH ANDA SEMUA DAPAT MENERIMA NAJIB JIKA DITAKDIRKAN
WAJAH BELIAU SEBEGINI???

MAHU X MAHU....DY ADALAH PM KITA..
JD,WHATEVER YG BRLKU,KTA KNA LAH RESPECT DY...

Cara Fikir Orang Kaya Dan Orang Biasa



                     

Korang mesti kenal dengan Robin Hood kan? Robin Hood disukai oleh ramai orang kerana kisahnya yang merompak wang dari orang-orang kaya dan kemudian membhaagi-bahagikan hasilnya secara kepada orang miskin.
Apabila kita melihat dari sisi radikal, tingginya populariti Robin Hood ini memperlihatkan bahawa ramai orang yang merasa bahawa dunia ini tidak adil kerana orang-orang yang kaya boleh memiliki wang begitu banyaknya.
Memang fakta menunjukkan bahawa sebagian besar wang yang beredar ini dikuasai oleh hanya sebagian kecil dari masyarakat.
Sekarang pertanyaannya adalah, bagaimana keadaan dunia apabila Robin Hood berjaya mengumpulkan semua wang yang ada dan membahagikannya secara rata kepada semua orang? Sekilas pandang dunia nampak lebih bahagia. Tidak ada lagi orang kaya, dan tidak ada lagi orang miskin. Semua orang hidup dengan kemakmuran yang sama.

Marshall Sylver, di dalam bukunya yang berjudul Passion Profit Power, menjelaskan lebih detail mengenai pertanyaan diatas.
Apa jadinya dunia ini apabila wang yang ada dibagikan secara sama rata ke semua orang? Dan ternyata jawapannya cukup menyedihkan.Dalam waktu 5 tahun, keadaan wang akan kembali seperti semula.
Orang-orang kaya dahulu akan kembali menguasai sebahagian besar wang yang ada.
Mengapa perkara ini boleh terjadi?
Jawapannya ada pada pola fikir orang mengenai wang yang dimilikinya. Kebanyakan orang, yang pada akhirnya akan kembali miskin, akan berfikir “Enaknya wang ini digunakan untuk membeli apa agaknya?”. Kemudian wangnya dihabiskan untuk membeli barang-barang ataupun enjoy.
Pendek kata, setelah seluruh wang dibelanjakan, mereka kembali menjadi miskin.
Perkara yang berbeza terjadi pada orang kaya. Orang kaya akan berfikir bagaimana caranya untuk memanfaatkan wangnya agar dapat mendatang-kan wang lebih banyak lagi. Mereka akan menggunakan wangnya untuk membuka perniagaan, ataupun melabur. Akhirnya mereka akan mengumpulkan wang jauh lebih banyak dari orang biasa.
Mungkin ramai yang tidak boleh menerima kenyataan ini. Orang-orang yang miskin lebih cenderung untuk menyalahkan kumpulan, orang lain ataupun nasib. Ini adalah tindakan yang tidak tepat. Tindakan menyalahkan tidak akan merubah orang miskin menjadi kaya.
Akan jauh lebih baik bila kita semua bersedia mengevaluasi keadaan secara objektif. Kita boleh belajar orang-orang kaya di sekeliling kita, kita boleh pelajari pola fikirnya yang positif, dan kita boleh menerapkannya dalam kehidupan kita.
Kekayaan akan datang dengan sendirinya.

BERITA HARIAN

10 laman web agensi kerajaan, termasuk Jabatan Pengajian Politeknik di Kementerian Pengajian Tinggi, Tourism Sabah dan Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sabah digodam penyerang siber pagi semalam, bagaimanapun berjaya dipatahkan dan dipulihkan menjelang petang. Berikutan serangan itu, Majlis Keselamatan Negara (MKN) mengarahkan semua agensi kerajaan supaya bersiap sedia dan mempertingkatkan keselamatan laman web masing-masing bagi tempoh 36 jam akan datang.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India
back to top